Harpun

Sammenlign priserne på din nye harpun

Sammenlign priserne på din nye harpun igennem os

Vi samarbejder med mere end 5 online forhandler og sammenligner priserne på din næste harpun. Vi hjælper dig med at finde den billigste pris på det danske marked. 
Det er nemt og gratis.

Viser 1–20 af 123 resultater

Harpun - hvad skal du vælge?

Harpunen. Man vil kunne skrive en hel bog om alle de forskellige typer harpuner, der er tilgængelige, men vi vil skimme overfladen bare for at få det grundlæggende.

De bedste harpuner til Danmark er med elastik og ikke CO2 og fungerer på samme måde som en armbrøst; spyddet låses på plads af udløsermekanismen og du strækker så et kraftigt elastikken tilbage fra “muzzlen” og hægter det ind i et hak bagerst på spydet. Når du trykker på aftrækkeren, slippes spydet og affyres ved hjælp af elastikken. Spydet har en modhager og er fastgjort til “muzzlen” af ​​harpunen med en mono line.

Forskellige typer harpun

Forskellige typer harpuner er designet til forskellige typer dykning og til at målrette forskellige typer fisk. De bedste harpun til dykning i Danmark er nok Salvimar-serien. De er absolut bombesikre og designet og bygget til alle forholde.

I Europa skal man være mere forsigtig med at vælge den rigtige, da de normalt ikke er bygget så stærkt og designet til unikke typer dykning, såsom at skyde fisk i huler. I New Zealand og Australien er undervandsjagt anerledes og derfor er deres harpuner hofte bygget til skyde på dybt vand og mod større fisk.

harpun

Undervandsjagt: New Zealand/Australien

harpun

Billedet er fra DM i undervandsjagt: https://www.langeland.dk/langeland/kyster/dykning/undervandsjagt

Harpun størrelser

Harpun størrelser

Nye dykkere kan blive en smule overrasket over størrelsen af ​​de våben, vi bruger, og fristet til at købe våben, der er for små til det, de har tænkt sig at skyde. Størrelsen af ​​en pistol måles ved længden af ​​løbet i centimeter; dvs. en 110 pistol har en 110 cm lang løb. I Danmark er de bedste længder mellem 75 og 100 cm.