Paddleboard

Sammenlign priserne på paddleboard

Paddleboard – Stand up paddleboard (SUP)

Vi sammenligner priserne på paddleboard. Se om du kan finde dit næste paddleboard til den bedste pris.

Sammenlign priserne på paddleboards

Viser 1–20 af 141 resultater

Hvilket paddleboard (SUP) skal du købet?

Stand up paddle boarding (SUP) byder på noget for enhver smag. Du kan tage ud for en afslappende sejltur på en rolig sø eller fange bølger i havet. Eller måske vil du gerne lave SUP-yoga eller tage en pagaj i højt tempo for at få en træning. Uanset dine ambitioner, er det nøglen til din nydelse at have det rigtige board. I denne købsguide gennemgår vi de vigtigste punkter, du skal tænke over, når du vælger et bræt.

For at finde det rigtige stand up paddleboard til dig, skal du overveje, hvordan du vil bruge det, hvordan det passer til din krop, og hvordan du vil have det til at håndtere i vandet. De vigtigste beslutningspunkter vil være formen på brættet, at få den korrekte volumen og kapacitet, samt den korrekte længde, bredde og tykkelse. Om du vælger et solidt eller oppusteligt bræt vil i høj grad afhænge af, hvordan du vil transportere det, og hvor meget opbevaringsplads du har. Derfra vil du overveje et bræts finner og eventuelle ekstraudstyr eller tilbehør, der fungerer for dig.

Paddleboard typer

Skroget eller kroppen på et paddleboard spiller en stor rolle i at bestemme, hvordan boardet klarer sig i vandet. De fleste SUP’er har enten et planende skrog eller et forskydningsskrog. Der er en håndfuld med et hybriddesign, der kombinerer de bedste egenskaber ved hvert design.

Begge skrogformer kan nydes af nybegyndere, men der er forskelle, der gør dem bedre til nogle aktiviteter end andre. På grund af dette er det klogt at vælge skrogtypen baseret på, hvordan du planlægger at bruge dit board.

Planende board

Et planende board er fladt og bredt, ligesom et surfbræt. Den er designet til at køre på toppen af vandet og være meget manøvredygtig. Boards med planende skrog er et godt valg til fritids-paddling, surfing, SUP yoga.

Forskydningsskrog

SUPs med forskydningsskrog har en spids næse eller stævn (forende) svarende til en kajak eller kano. Skroget skærer sig gennem vand og skubber vandet rundt om næsen til siderne af SUP’en for at forbedre effektiviteten og skabe en hurtig, jævn tur. Effektiviteten af et forskydningsskrog kræver mindre indsats end et planende skrog at padle, hvilket giver dig mulighed for at gå længere distancer med hurtigere hastigheder. De sporer også pænt og lige, men er generelt en smule mindre manøvredygtige end planende skrog.

Padler vælger forskydningsskrog til en række forskellige anvendelser, men altid med et øje for padleeffektivitet og hastighed. Nogle applikationer inkluderer fitness-paddling, SUP touring/camping og racing

Billderne er fra Gili Sports

Vælg ud fra størrelse

Størrelsen af et paddleboard spiller en stor rolle i at bestemme, hvordan brættet håndterer. Generelt er længere boards hurtigere end kortere boards, men kortere boards er mere manøvredygtige. Husk din tilsigtede brug, når du beslutter dig for, hvilken længde SUP du skal købe:

Korte paddleboards (under 10 fod/3 meter) er gode til surfing og/eller børn. Disse boards har næsten altid et planende skrog. Korte boards er mere manøvredygtige end lange boards, hvilket gør dem gode til at surfe på bølger. Boards designet specielt til børn er typisk omkring 8′ lange.

Medium paddleboards (10 til 12 fod/3 til 3,5 meter) er ideelle til all-round brug og til SUP yoga. De fleste af disse boards har planende skrog, men nogle gange vil du finde en SUP med forskydningsskrog i denne længde.

Lange paddleboards (12’6″ fod/ 4 meter og derover) er gode til hurtig padling og langdistanceture. Størstedelen af boards i dette størrelsesområde er SUP’er med forskydningsskrog. De er hurtigere end korte og mellemstore brædder, og de har tendens til at spore mere lige. Hvis du er interesseret i at padle hurtigt eller turde lange distancer, vil du have et langt board.

Når du vælger en længde, er det nyttigt at forstå, hvordan det hænger sammen med volumen og vægtkapacitet. Et længere bræt kan øge volumen og kapaciteten, hvilket kan få det til at føles mere stabilt og give dig mulighed for at bære mere på brættet (bredde og tykkelse er også faktorer i volumen og kapacitet; se afsnittene SUP Width og SUP Thickness i denne artikel) .

Overvej også størrelsen i forhold til din biltype, opbevaring i hjemmet og længden af gåturen til stranden eller kysten (længere boards er sværere at bære, især hvis det er blæsende).

Solid eller oppustelig paddleboard

Solide SUP
De fleste massive plader har en EPS-skumkerne, der er pakket ind med glasfiber og epoxy. Dette er en forholdsvis let, holdbar og overkommelig konstruktion. Kulfiber er en lettere og stivere mulighed, men den er også dyrere. Plast SUP’er er mere overkommelige, men de er meget tunge og mangler ydeevnen af andre materialer. Nogle SUP’er har letvægtstræ for et smukt udseende.

Hvorfor få en solid SUP:
Ydeevne er din prioritet: Massive brædder giver den bedste ydeevne på vandet. De rejser hurtigere, glattere og med mindre indsats end en gummibåd. Hvis det at padle hurtigt og langt er dine prioriteter, er en solid SUP noget for dig.

For en perfekt pasform: Solide SUP’er fås i et større udvalg af størrelser og finjusterede former end oppustelige SUP’er, så du er mere tilbøjelig til at finde en, der passer lige til dig.

Stabilitet er vigtigt: Et solidt bræt er en anelse mere stift end et oppusteligt bræt, hvilket kan give en mere stabil følelse, især når man kører på bølger. Solide brædder har også en tendens til at køre lavere i vandet, hvilket også kan skabe en mere stabil følelse.

Du har et sted at opbevare det: Solide SUP’er kan optage meget plads. Hvis du har rigelig plads i din garage og et køretøj, der kan transportere det, så er en solid SUP et godt valg.

Oppustelige SUP
Oppustelige SUP’er har PVC-ydre med drop-stitch-konstruktion, der skaber en luftkerne. De kommer med en pumpe til oppustning af brættet og en opbevaringstaske, når den ikke er i brug. En kvalitets oppustelig SUP er designet til at blive oppustet til 12-15 pund per kvadrattomme og skal føles meget stiv, når den er helt oppustet.

Hvorfor få en oppustelig SUP:

Du har begrænset lagerplads: Bor du i et lille hus, ejerlejlighed eller lejlighed, har du måske ikke plads til et stort massivt bræt. Oppustelige SUP’er er kompakte, når de er tømt for luft og kan nemt opbevares i små rum, som et skab eller bagagerummet på en bil.

Du rejser: Hvis du tager på roadtrip eller hopper på et fly, kan du medbringe din oppustelige SUP og padle, når du når din destination. Pakket væk i sin opbevaringstaske kan en gummibåd tjekkes på et fly eller stuves i et tog, bus eller bil. De fleste opbevaringstasker har rygsækstropper for nem transport.

Du vandrer til en sø: Hvis du er på vej til en alpesø og vil padle, kan du bestemt ikke bære et solidt bræt. En gummibåd gemt i sin opbevaringstaske er stadig tung, men det er stort set din eneste mulighed.

Du padler whitewater: Ligesom en tømmerflåde eller en oppustelig kajak er en oppustelig SUP bedre egnet til at håndtere bump op mod sten og træstammer end et solidt bræt.

Du kan lide SUP yoga: Du behøver ikke at få en gummibåd til SUP yoga, men de har en tendens til at være en smule blødere end solide brædder, hvilket gør dem mere behagelige til yogastillinger.

Hvad er Paddleboard (SUP)

Stand up paddle boarding, også kendt som SUP, er en populær vandsportsaktivitet, der involverer at stå op på et bræt og bruge en pagaj til at komme igennem vandet. Du vil bruge dine arme, mens du står eller knæler til at drive dig og dit board fremad.

Selvom SUP ligner surfing og kajaksejlads, kan du bruge et paddleboard til et utal af aktiviteter såsom surfing, eventyr, touring, fiskeri, yoga, kapsejlads, whitewater og meget mere!

Paddleboard - hvad er meningen?

I stand up paddle boarding rejser rytterne sig op på boardet og bevæger sig gennem vandet med en pagaj. Du kan lave alle slags aktiviteter på en SUP, såsom yoga, fiskeri, væddeløb og touring. SUP tilbyder mange af fordelene ved kajaksejlads, men med et meget bedre udsigtspunkt end en kajak og meget mere let at bevæge sig. Du kan SUP på næsten ethvert vandområde.

Det er vildt populært, nemt at lære og utroligt tilgængeligt. Mens SUPs nuværende iteration er en nyere trend, har paddleboarding eksisteret i forskellige former i tusinder af år.

Compario paddle surf

Hvad er forskellen på et paddleboard og et surfbræt?

Mens paddleboard (SUP) kan ligne surfbrætter, er de to sportsgrene meget forskellige. Til at begynde med er SUP meget nemmere at lære. Når du padler ombord, står du det meste af tiden, og du kan padle på fladvand eller på bølger. Når du surfer, begynder du at ligge ned, og du bliver nødt til at finpudse din fornemmelse af det perfekte øjeblik til at dukke op blandt bølgerne. Surfing kræver også en enorm balance, kraft og koncentration. Paddleboarding er meget, meget nemmere at samle op end at surfe.

Du kan helt sikkert surfe på din SUP, men den er lidt anderledes end traditionel surfing. SUP-surfere rider og fanger bølger, mens de står ved hjælp af en pagaj – i stedet for at ligge og padle.

Se en video om Paddleboard (SUP) her