Padel tennis

Sammenlign priserne på padel bat

Padel Tennis Bat

Vi sammenligner priserne på de fleste padel bat. Se om du kan finde dit næste padel bat til den bedste pris.

Sammenlign priser på de nyeste padel bat

Skal det være et bestemt mærke?

Zerv Padel bat
Zerv Padel bat

Hvilket padel bat skal du købet?

For at nyde de bedste fornemmelser på banen, er vi nødt til at være klar over, hvilket spilleniveau vi har. Ved køb af en padel-tennisketcher skal vi huske på, at til et indledende spilleniveau anbefaler vi en padelketcher, der er hurtigt tilpasset, det vil sige let og blødere at røre ved. For et mere avanceret spilniveau kan vi allerede nyde mere komplet padelketcher med hensyn til teknologier og materialer.

Med hensyn til materialerne er en padelketcher lavet af fleksible materialer nemmere at håndtere, så padelketcheren i glasfiber er velegnet til begyndere og mellem niveauer. På den anden side er carbon et hårdere materiale, så padelketcheren er mere teknisk.

Det er også vigtigt at være klar over, i hvilke situationer vi er mere komfortable på banen, det vil sige, hvis vi er mere defensive eller angribende spillere, da vores stil vil afgøre, om vi har brug for en kontrol, kraft eller afbalanceret ketcher, vil den bedste padel ketcher være den. der passer til vores type spil.

Padel bat typer

Kontrol padel ketcher, det vil sige med et rundt format og lav balance for at dirigere bolden med præcision. Balancen er tæt på hånden, så det er meget nemt at dirigere bolden.
Hårdtslående, diamantformede og høj balance til spillere, der kan lide at slå bolden hårdt. Sweet spot er mindre, så de er mere tekniske padel bat.
Multipurpose ketchere, med dråbeformat og centreret balance til at dominere ethvert område på banen, ideelle til de mest alsidige spillere, vi anbefaler. Disse typer padel bat er meget godt kompenseret i kraft og kontrol på grund af deres riveformat og mere centrerede balance.

Padel spiller niveau

For spillere, der begynder at spille eller gør det lejlighedsvis, kan vi vælge padel tennis bat fra kendte mærker, vi anbefaler kontrol bat, da de er mere overskuelige og hjælper os med at placere bolden på rivaliserende banen uden besvær. Modeller som X-One fra Nox eller Flash Plus 2.0 fra Head er scoops for begyndere med en bred sweet spot.

Spiller du 2-3 gange om ugen, har du brug for en mere komplet ketcher på teknologiniveau. Vi anbefaler mere afbalancerede ketchere, multifunktionelle padel bat, der hjælper os med at definere vores spillestil. Bullpadel Wing Avant eller Nox Equation WPT foretrækkes af de fleste spillere.

Hvis vi allerede konkurrerer professionelt eller intensivt, har vi brug for en kraftigere padel bat. På dette niveau har spilleren allerede sin egen spillestil, så i sit valg vil han vælge materialer eller teknologier. Disse typer padel bat er dyrere, men tilbyder spektakulær ydeevne.

Vælg ud fra vægt

Det er en ganske vigtig faktor, da det påvirker dens håndtering. En let padeltennisketsjer bevæger sig lettere og hurtigere, især i skud tæt på nettet som skud og volley. Jo højere vægt, jo mere kraft vil vi have, når vi slår, men vi ofrer håndtering. Det sædvanlige er, at padeltennisketchere har en etiket med vægten eller har den silketrykt på stellet.

På den anden side har padel bat til mænd en tendens til at være mellem 360 – 380 gram, og kvinders ketchere er lettere, omkring 345 – 360 gram. Husk også, at vi tilføjer overgreb, beskyttelse og andet tilbehør til vores padel bat, så alt vil tilføje gram.

Hård eller blød padel bat

For at opnå en hårdere eller blødere berøring arbejder man normalt med 2 forskellige gummier i kernen: Skum eller EVA.

EVA gummi er det mest brugte og kan identificeres, fordi det er hvidt og med en glat tekstur. Det er en gummi, der giver større holdbarhed, da den er hårdere, selvom der er versioner af blød eva eller ultrasoft gummi, der er blødere.
Skum eller polyethylengummi er et blødt skum. Det er normalt af en mørkere farve og har en porøs tekstur. Royal Padel er kendetegnet ved at bruge polyethylenskum i sine padel bat og er det mest anbefalede mærke for at undgå armskader.
Den hårde padel bat er mere modstandsdygtig og tilbyder mere kraft i efterbehandlerne. De tilbyder dog ikke så meget bounce og har mindre output. På den anden side lider den bløde padel bat større slid, men på banen genererer de et meget godt boldoutput samt absorberer vibrationer bedre. Disse typer padel bat bruges af begyndere, men de er også perfekte til at undgå epicondylitis.

Padel bat - Materiale

I øjeblikket er de mest brugte materialer til den udvendige struktur glasfiber og kulstof, men nogle mærker inkorporerer også materialer som grafen, aluminium eller basalt i nogle af deres modeller.

Glasfiber er et mere fleksibelt materiale, så det bruges ofte i begyndere eller mellemliggende padel bat. Da det er et mere elastisk materiale, favoriserer det afspillerens tilpasning, og de er mindre tekniske. Derudover er glasfiber padel bat billigere, men også mindre modstandsdygtige.

På den anden side er carbon et stærkere og lettere materiale, så 100% carbon padel ketcher er hårdere og mere teknisk, så det bruges i topmodeller. Vi kan også se det i den rørformede af billigere padel bat for at forstærke strukturen. På den anden side bruger mærker som Head grafen, det stærkeste materiale samt at det er meget fleksibelt og elastisk.

Hvad er Padel tennis?

Padel tennis er en sport, der kombinerer action med sjov og social interaktion. Det er en fantastisk sport for spillere i alle aldre og færdigheder, da den er både hurtig og nem at hente. De fleste spillere får det grundlæggende inden for den første halve time efter at have spillet, så de kan nyde spillet.
Padel tennis er ikke så domineret af styrke, teknik og serve, som det sker i tennis og er derfor et ideelt spil for mænd, kvinder og unge til at konkurrere sammen. En vigtig færdighed er match-craft, da point vindes snarere ved strategi end ved ren styrke og kraft.

Padel tennis - banen

Padel tennis er en blanding mellem tennis og squash. Det spilles normalt i double på en lukket bane omgivet af vægge af glas og metallisk net. Banen er en tredjedel af størrelsen på en tennisbane.

Bolden kan hoppe fra enhver væg, men kan kun ramme jorden én gang, før den returneres. Point kan opnås, når bolden hopper to gange i konkurrenternes felt.

En Padelbane er 20 meter lang og 10 meter bred med bagvæggene af glas op til 3 meters højde, hvorimod glassidevæggene slutter efter 4 meter.

Væggene kan være lavet af glas eller et andet solidt, endda materiale som beton. Resten af banen er lukket med et metalnet til en højde på 4 meter.
Midt på banen er der et net, der deler banen i to.

Den har en maksimal højde på 88 cm i midten og hæver sig til 92 cm på begge sider. Disse marker er derefter opdelt på midten med en streg, og endnu en linje tre meter fra bagvæggen markerer serviceområdet.

Padel tennis
Padel tennis bat

Padel tennis - Bat & Bolden

Spillet er hurtigt og nemt at lære, hvilket gør det til en sjov og vanedannende sport at spille. Ved hjælp af en kort, snorløs ketsjer med en elastisk overflade med huller og en lav kompression tennisbold, er serven lavet under armene.

Skud spilles enten før eller efter bolden hopper af de omgivende glasvægge, hvilket tilføjer en unik dimension til sporten i forhold til konventionel tennis.

Padel tennis - Point

Scoringen og reglerne minder meget om Tennis, hvor den største forskel er, at serven i Padel tennis er under armene, og at bolde kan spilles af glasvæggene på samme måde som i Squash. Reglerne giver mulighed for brug af ryg og sidevægge, hvilket resulterer i længere stævner end i en konventionel tenniskamp. Point vindes snarere ved strategi end ved styrke og magt.

Padel tennis

Se en video om Padel tennis her

Afspil video om Padel tennis